تاریخ انتشار : 1403/2/24 چاپ خبر
براساس یک گزارش رسمی؛

کدام استانها بیشترین و کم ترین درصد محرومیت را دارند + نمودار

نقشه محرومیت در استان های کشور، به ترتیب سیستان و بلوچستان، کرمان،خراسان جنوبی و شمالی و کهگیلویه و بویر احمد را در وضعیت بیشترین درصد محرومیت و استانهای سمنان، اصفهان، قزوین و آذر بایجان شرقی را در کمترین درصد محرومیت را در بین خانوارها معرفی کرده است.

به گزارش سایت خبری "جنوب24"مرکز پژوهش‌های مجلس با استفاده از شاخص فقر چندبعدی جهانی و با استفاده از داده‌های پرسش‌نامه درآمد و هزینه خانوار در سال ۱۴۰۱ تصویری از وضعیت موجود محرومیت در کشور ارائه کرده که بر مبنای آن، استان سیستان و بلوچستان با اختلاف بسیار بالایی، محروم‌ترین استان ایران شناخته شده است.

پس از سیستان و بلوچستان، استان‌های کرمان و خراسان جنوبی بیشترین درصد محرومیت را داشته‌اند و سمنان، اصفهان و قزوین کمترین درصد محرومیت در بین خانوارها را دارا هستند.

مطابق این رتبه‌بندی، بوشهر در میانه کشور و رتبه 15 قرار گرفته است.

مرکز پژوهش‌های مجلس می‌گوید تصویب ۷۵۵۰ میلیارد تومان اعتبار تحت عنوان «متوازن ۲» در قانون بودجه سال گذشته، نمونه‌ای از سیاست‌گذاری چند پاره و بدون برنامه محرومیت‌زدایی در کشور است.

آخرین فهرست مناطق محروم مربوط به ۱۴ سال پیش است!

در ۲۰ سال گذشته تنها یک‌بار فهرست مناطق محروم مورد بازنگری قرار گرفته است. بر اساس قانون، مسئولیت اصلی بازنگری در این فهرست در تمامی این سال‌ها با سازمان برنامه‌وبودجه بوده و در حال حاضر آخرین فهرست رسمی این مناطق مربوط به سال ۱۳۸۸ است.

باتوجه‌به فعالیت‌های محرومیت‌زدایی در این بازه ۱۴ساله و همچنین تحولات اقتصادی در دهه، ۹۰ فهرست مذکور لزوماً نمایانگر وضعیت فعلی محرومیت نیست و باید بازنگری شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس می‌گوید دراین‌خصوص پیش‌نویسی از سوی سازمان برنامه‌وبودجه تدوین شده که برای تصویب به هیئت دولت رفته که تاکنون به تصویب نرسیده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در نتیجه‌گیری خود عنوان کرده: به نظر می‌رسد فقدان یک نهاد متولی جهت تدوین شاخص‌های محرومیت، پایش آنها، برنامه‌ریزی جهت کاهش محرومیت و ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌های فعال در حوزه محرومیت‌زدایی، چنین وضعیتی را به وجود آورده است.

انتهای پیام/

نظرات

هیچ نظری در مورد این خبر تاکنون ثبت نشده است.