به گزارش سایت خبری "جنوب24"؛ فرهاد پروین: در چهارمین سال اجرای نهضت ملی مسکن، هنوز میزان پیشرفت فیزیکی پروژههای این طرح مشخص نیست. اوایل بهمنماه سال 1402، وزیر وقت راه و شهرسازی در حاشیه سفر هیئت دولت به استان هرمزگان گفته بود: 2 میلیون و 40 هزار واحد نهضت ملی مسکن در سراسر کشور در حال ساخت است و این عدد مرتب افزوده میشود و در تلاشیم تمامی هدفگذاریها در دولت در زمینه مسکن به اجرا درآید.
در استان بوشهرابهامات این طرح برای مردم و متقاضیان روز به روز بیشتر می شود و مسئولان امر پاسخ شفافی به این موضوع ندارند.
این طرح هر چند به دنبال خانه دار کردن مردم بود اما به خودی خود مشکلات و چالش های فراوانی را پیش پای آنها هم قرار داد.
به گفته مسئولان دولتی این طرح یکی از بزرگترین برنامههای مسکن در تاریخ ایران است که هدف آن ساخت میلیونها واحد مسکونی در سراسر کشور به منظور ایجاد تعادل در بازار مسکن و تسهیل دسترسی مردم محروم به مسکن مناسب و ارزان قیمت است.اما در عمل نه تنها مسکن میلیونی ساخته نشد بلکه هزینه های سنگین بر دوش متقاضیان گذاشته شد که دیگر جیب آنها خالی گشت.
برخی از شهروندان و متقاضیان این طرح با ارسال گلایه ها و طومار های مختلف ابهامات این طرح را گوشزد کردند و درخواست پیگیری و رساندن صدای خود را به گوش استاندار و رئیس جمهور داشته اند.
گفتگو با برخی فروشندگان در بوشهر نشان میدهد دلیل اصلی اقدام آنها ناتوانی در پرداخت اقساط و بلاتکلیفی ساختوساز این واحدهاست.
یکی دیگر از متقاضیان این طرح میگوید: تاکنون با هر سختی و مشقتی که بود توانستم میزان آورده مورد نیاز برای مسکن خود را پرداخت کنم، نمیدانم تا چه زمانی و چه میزان باید پول پرداخت کنم در حالی که هیچ زمانی برای تحویل منزلم هم اعلام نشده است.
ابهام دیگر اینکه جدا از سایت های اینترنتی، برخی بنگاههای املاک نیز به طور غیر رسمی اقدام به خرید و فروش این واحدها می کنند، قراردادهایی که با توجه به توافق طرفین، به طور دستی نوشته می شود، اما جایی ثبت نمی شود.
با این حال، ناظر شهرهای جدید استان بوشهر گفت: هرگونه خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت در شهر بوشهر و سایر شهرهای استان از طریق متقاضیان، مشاوران املاک، افراد و شیوه های دیگر ممنوع و فاقد وجاهت قانونی است.
دستغیبی مدیر کل راه و شهرسازی استانب وشهر می گوید: ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن بر اساس قراردادهایی که پیش از این منعقد شده با استفاده از آورده مردمی و تسهیلات بانکی است و برای آنکه پروژهها با تأخیر انجام نشود مردم باید نسبت به پرداخت به موقع آورده خود تلاش کنند و شاید یکی از دلایلی که گاهی کار به کندی انجام میشود، عدم تأمین به موقع منابع مالی است.
به گزارش پایگاه خبری جنوب24؛ هر زمان که بحث واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن پیش میآید، نوک پیکان بهانهها به سمت مردم و متقاضیان این واحدها هدف گرفته میشود که با عدم پرداخت به موقع آورده باعث کندی اجرا شدهاند.
متقاضیانی که حتماً از سر نیاز به خانهدار شدن تصمیم گرفتند خود را گرفتار هزینههای سنگین ساخت گرانترین کالا در سبد نیازمندیهای خود کنند، اکثراً مستأجر هستند، بعضاً کارگر یا کارمند با حداقل حقوق هستند و همگی زیر بار این هزینه کمر خم کردهاند و به قول خودشان دیگر توان ادامه ندارند.
طولانی شدن موعد تحویل واحدهای مسکونی، تورم بالا، اظهارات و بهانههای تکراری که عدم پرداخت به موقع آورده از سوی متقاضی منجر به تأخیر در تحویل واحدها شده است و… کارد را به استخوان برخی متقاضیان مسکن رسانده تا جایی که تصمیم گرفتند واحد خود را به دلال بفروشند چراکه با هزینههایی که برای خانهها دار شدن کردهاند میتوانند یک واحد مسکونی در شهرک منظریه خریداری کنند.
انتهای پیام/