به گزارش سایت خبری "جنوب24" فرهاد پروین: استان بوشهر با تاریخ و فرهنگی غنی، همواره در عرصههای مختلف اجتماعی و فرهنگی پیشرو بوده و این استان دارای سابقهای درخشان در عرصههای کتاب و کتاب خوانی است.
در دنیای امروز، اهمیت کتابخوانی و مطالعه به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه پایدار هر جامعهای به شمار میآید و جامعهای زمینه رشد و توسعه را میپیماید که در این زمینه اقدامات مفید تری را انجام دهد.
تقویت زیرساختهای کتابخانهای میتوان میتواند نقشی حیاتی در ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی ایفا کند که در استان بوشهر اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و اکنون نیز زیرساختها و منابع در حال ارتقا است.
تقویت زیرساختهای کتابخانهای و ارتقای فرهنگ مطالعه در استان بوشهر نه تنها به رشد فردی افراد کمک میکند، بلکه باعث توسعه فرهنگی و اجتماعی جامعه خواهد شد. با توجه به اهمیت این موضوع، همه نهادهای دولتی، خصوصی و مردم باید دست به دست هم دهند تا گامی مؤثر در این راستا بردارند.
بررسیها در استان بوشهر نشان میدهد که در شهرستانهایی که بیشترین کتابخانه و منابع کتاب را دارند، میزان کتابخوانی و مطالعه نیز بیشتر و کمترین مطالعه و امانت کتاب مربوط به شهرستانهای دارای کمترین زیرساختها است.
پیشنهادات و راهکارها
با توجه به نظرات کارشناسان و اهالی فرهنگ در استان بوشهر، میتوان پیشنهاداتی را برای تقویت زیرساختهای کتابخانهای و افزایش فرهنگ مطالعه ارائه داد که از جمله آنها توسعه فضاهای کتابخانهای است.
نیاز است تا فضاهای موجود کتابخانهها گسترش یابد و امکانات رفاهی مانند سالنهای مطالعه، اینترنت رایگان و کافهکتاب ایجاد شود. برگزاری کارگاهها، سمینارها و نمایشگاههای کتاب میتواند به جذب مخاطبان جدید کمک کند.
با توجه به رشد فناوری اطلاعات، ایجاد پلتفرمهای آنلاین برای دسترسی به منابع دیجیتال و کتابهای الکترونیکی میتواند به افزایش آمار مطالعه کمک کند.
همچنین مدارس باید با کتابخانهها همکاری کنند تا دانشآموزان از سنین پایینتر با فرهنگ مطالعه آشنا شوند. برگزاری جشنوارههای ادبی و حمایت از نویسندگان بومی میتواند به ترویج فرهنگ مطالعه کمک کند.
انتهای پیام/