به گزارش سایت خبری "جنوب24" ؛ فرهاد پروین: شاید اگر شما یک بار از شهرستان عسلویه به عنوان پایتخت انرژی و قطب استقرار بزرگترین پالایشگاه های گازی و صنایع پتروشیمی رد شده باشید می بینید که مشعل هایی در طول مسیر آتش و دود سیاهی به هوا می فرستند.
تولید مواد و پسماندهای شیمیایی و هدایت این مواد آلوده كننده به سمت مشعل هایی كه در آسمان عسلویه می سوزند، دود و مواد سمی ناشی از آنها خطر ابتلا به بیماری های تنفسی را افزایش می دهد.
هر چند توسعه اقتصادی پایدار كشور مرهون بهره برداری مناسب از امكانات آب، خاك، منابع طبیعی و ظرفیت های موجود نیروی انسانی و به عبارتی حفاظت از محیط زیست است اما به یقین حركت در مسیر توسعه باید مبتنی بر محیط زیست صورت پذیرد كه این امر در سایه رعایت استانداردها و تعامل و همدلی مسئولان با مردم امكانپذیر خواهد بود.
تحقیقات درمورد تاثیرات این آلودگی و آلاینده های شیمیایی و صنعتی بر تخریب سواحل، زمین های كشاورزی و فرسایش خاك، انقراض گونه های جانوری و گیاهی در جنگل حرا، آلودگی خلیج فارس و كاهش آبزیان به دلیل دفع پسامدهای شیمیایی، نشانگر تاثیرات زیست محیطی در منطقه وتاثیر این آلاینده های شیمیایی، آلودگی هوا و آلودگی صوتی بر بهداشت جسمی و روانشناختی مردم بومی منطقه است كه در فاصله كمتر از یك كیلومتری این پالایشگاه ها زندگی می كنند.
بسیاری افراد که ساعات طولانی در معرض این آلودگی ها قرار میگیرند، به برونشیت و سرفههای متعدد و ناراحتیهای تنفسی مبتلا میشوند. آسم شایعترین مشکل تنفسی و از بیماریهای مزمن ریوی بر اثر تنفس دود و گوگرد است که باعث تحریک راههای هوایی و سرفه، خسخس سینه، گلودرد و کوتاه شدن حجم تنفس میشود که در نتیجه آن مرگ تدریجی را به همراه می آورد.
در تازه ترین خبرها با آغاز احداث و برنامهریزی برای راهاندازی واحد پلیاتیلن سنگین شرکت پتروشیمی در نزدیکی شهر شیرینو از توابع شهرستان عسلویه، نگرانیهای گستردهای از سوی ساکنان این منطقه مطرح شده و فاصله نزدیک این پروژه به شهر شیرینو، با جمعیتی بالغ بر ۱۷ هزار نفر، مخاطرات جدی زیستمحیطی و بهداشتی را ایجاد کرده است.
مردم شیرینو سلامت خود را در خطر می بینند و به دلیل قرار گرفتن در معرض مداوم آلودگیها، در خطر ابتلاء به بیماریهای ریوی مزمن قرار دارند که این بیماریها نه تنها کیفیت زندگی را کاهش میدهند بلکه نیاز به درمانهای طولانیمدت و پرهزینه دارند.
آلودگیهای فلرینگ بهویژه برای کودکان و سالمندان خطرات جبران ناپذیری به همراه دارد. در شرایط قرارگیری مداوم در معرض این آلودگیها، علائم به مرور تشدید شده و به بیماریهای حادتر و سرطانی مبدل شوند.
افزایش آلودگیهای محیطی و مخاطرات بهداشتی، باعث کاهش کیفیت زندگی مردم این شهرستان شده و احتمال مهاجرت آنان را به مناطق دیگر افزایش میدهد. این امر میتواند به از دست رفتن نیروی انسانی منطقه و آسیب به جامعه محلی منجر شود.
مردم شهرستان سالها خواستار آن هستند که برای این واحدهای فلرینگ چاره اندیشی شود و با انجام ارزیابی های جامع زیست محیطی و رعایت استاندارهای بین المللی از بروز خطرات بیشتر جانی و زیست محیطی جلوگیری به عمل آید.
این اعتراضات مردمی ناشی از نگرانیهای عمیق و واقعی مردم نسبت به آینده خود و فرزندانشان است و امیدواریم که با توجه به حساسیت و اهمیت این موضوع، مسئولان با اقدامات فوری به نگرانیهای مردم پاسخ دهند و با در نظر گرفتن راهکارهای مناسب، تهدیدات زیستمحیطی و بهداشتی این پروژه را کاهش دهند.
انتهای پیام/