به گزارش سایت خبری "جنوب24"؛فرهاد پروین: به ابتکار امام خمینی (ره)، هر سال در ماه ربیع الاول به مناسبت میلاد پیامبر اسلام (ص) در فاصله ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول در ایران و بسیاری از کشورهای اسلامی هفته وحدت برگزار میشود.
به اعتقاد اکثریت اهل سنت ۱۲ ربیع الاول و به نظر اکثریت اهل شیعه ۱۷ ربیع الاول روز میلاد پیامبر اسلام (ص) است.
این اختلاف سبب شد تا امام خمینی (ره) با نام گذاری این ایام به نام هفته وحدت هم به نظر دو مذهب بزرگ اسلام احترام گذاشته و هم بر لزوم وحدت بیش از پیش جهان اسلام صحه گذارد.
مسلمانان در تاریخ پر فراز و نشیب اسلام، بارها شاهد تلاش دشمنان قسم خورده برای برهم زدن وحدت اسلامی مسلمانان بوده اند و با حربههای گوناگون سعی در از بین بردن اسلام و اندیشههای ناب محمدی را داشته اند، اما تا کنون با هشیاری و وحدت شیعه و سنی ناکام ماندند.
سیدجمالالدین حسینی اسدآبادی از شخصیتهای روشنگر و مصلح مسلمان بود که عامل اساسی ضعف کشورهای اسلامی را دخالت استعمارگران میدانست از این رو با طرح اندیشه اتحاد اسلام در پی چاره جویی برآمد که بر پایه آن روند تفکر اندیشه سیاسی در این کشورها دگرگون شد.
روایتی از پیامبر اکرم(ص) در مورد وحدت مسلمانان که فرمودند: «کسی که یک وجب از جماعت خارج شود، قلاده اسلام را از گردن خود باز کرده، مگر آن که دوباره به جماعت برگردد، و کسی که از دنیا برود در حالیکه در تحت رهبری کسی که جامعه را رهبری می کند نباشد، به مرگ جاهلیت مرده است».
وحدت میان مسلمانان شیعه و سنی در کلام امام خمینی(ره) آمده: ما با مسلمین اهل تسنن یکی هستیم؛ واحد هستیم که مسلمان و برادر هستیم. اگر کسی کلامی بگوید که باعث تفرقه بین ما مسلمانها بشود، بدانید که یا جاهل هستند یا از کسانی هستند که می خواهند بین مسلمانان اختلاف بیندازند. قضیه شیعه و سنی اصلًا در کار نیست، ما همه با هم برادریم.
در استان بوشهر این وحدت و همدلی میان شیعه و سنی موج می زند. در بخشی از استان همچون شهرستان عسلویه، کنگان، و خارگ بوشهر که بیشترین جمعیت سنی را دارند نمونه هایی از وحدت و همدلی میان شیعه ها و سنی را در همه برنامه های مذهبی و .. شاهد هستیم.
بوشهر به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در خلیج فارس و نزدیکی به کشورهای عربی و سنی نشین و دسترسی به منابع عظیم نفتی و گازی ، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
امامان جمعه سنی و شیعه همگی در خطبه های خود هفته وحدت را فرصت مناسبی برای ایجاد همبستگی بیش از پیش مذاهب اسلامی در جهان می دانند که با توجه به شرایط حساس کنونی جوامع اسلامی و ایجاد گروههای تکفیری و ضد دینی در کشورهای اسلامی ضروری است.
اهالی اهل تشیع و سنی جزیره خارگ و عسلویه اظهار دارند:امام خمینی و رهبر معظم انقلاب اسلامی مساله وحدت را به عنوان یک نیاز قطعی و مایه سربلندی مسلمانان و بهترین سلاح ملتها در مقابل استکبار جهانی میدانند.
یک شهروند اهل سنت می گوید: امیدواریم هفته وحدت راه را برای هم افزایی، همدلی و همسویی همه مسلمانان هموار و موجبات خشنودی و رضایت خداوند متعال و رسول برحقش، یگانه منجی عالم بشریت را فراهم کند.
وی گسترش وحدت اسلامی را از مهمترین عوامل پیشرفت و پیروزیهای متعدد جهان اسلام برشمرد و بیان کرد: هفته وحدت میراث گرانبهایی از معمار کبیر انقلاب اسلامی است.
انتهای پیام/