تاریخ انتشار : 1403/5/18 چاپ خبر
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر:

7 سد در استان آبگیری و 9 سد دیگر در مرحله ساخت و مطالعه هستند / مجموعه نفت و گاز استان به مسئولیت اجتماعی خود عمل نکردند

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر با بیان اینکه از سالهای گذشته تا کنون سازهای آبی متعددی در استان اجرا شده است، گفت: در مجموع 7 سد در استان فعال و به مرحله ابگیری رسیدند، 4 سد نیز در دست ساخت و 5 سد دیگر در مرحله مطالعاتی قرار دارند.

به گزارش سایت خبری "جنوب24"؛ صبح چهارشنبه 17 مرداد همزمان با گرامیداشت روز خبرنگار، شرکت آب منطقه ای بوشهر تور رسانه ای بازدید از سد رئیسعلی دلورای در شهرستان دشتستان( 30 کیلو متری شهر شبانکار) با حضور بیش از 40 نفر از خبرنگاران و عکاسان هم استانی برگزار کرد.

در بخشی از برنامه های این تور رسانه ای و تفریحی خبرنگاران از سد دالکی بازدید و عکاسی کردند و سپس مهندسان و مسئولان سد توضیحاتی در خصوص سد ارائه کردند.

راستاد مدیر سد در این خصوص  اظهار داشت: ظرفیت سد رئیسعلی دلواری 750 میلیون متر مکعب است و از سال 86  افتتاح شده است.

وی در ادامه افزود: در ابتدا آب پشت سد بیشتر از 50 درصد ظرفیتش نبوده است. برهمین اساس، از ابتدای سال آبی جاری (مهر گذشته) تاکنون ۳۳۴ میلیون مترمکعب آب جذب شده که ۱۶۸ میلیون مترمکعب آن برای اراضی کشاورزی و تعهدات زیست محیطی پایین دست سد رهاسازی شده است.

7 سد در استان آبگیری و 9 سد دیگر در مرحله ساخت و یا مطالعه هستند

در ادامه این برنامه مهندس علی محمدی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر در نشست خبری اصحاب رسانه در محل سد حضور یافت و با بیان اینکه در چندسال گذشته سازه‌های متعددی در استان اجرا شده است اظهار د اشت: با برنامه ریزی و انجام مطالعات جامع حوضه های آبریز در استان بوشهراز شمال تا جنوب استان، در همه رودخانه های دارای پتانسیل، یک سازه درحال اجرا یا در حال مطالعه است یا سدی آبگیری شده است.

وی در ادامه افزود: تا کنون ۷ سد مخزنی در استان بوشهر آبگیری شده که بخش عمده‌ای از این ۷ سد در ۴ سال اخیر به مرحله آبگیری رسیده است و با توجه به پتانسیل یابی انجام شده و نیازهای آبی استان ، ۴ سد نیز در دست ساخت است و ۵ سد دیگر در دست مرحله مطالعاتی می باشد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر خاطر نشان کرد: سد‌های درحال اجرا شامل دشت پلنگ در شهرستان دشتی، سد دالکی و سد دهرود در شهرستان دشتستان و سد باهوش در شهرستان تنگستان است و سد‌های در حال مطالعه نیز دره گپ و دره رَجدون گناوه، سد چهارروستایی گناوه، سد کلاکل در شهرستان جم و سد کاردنه در شهرستان دشتی است که به مرحله اجرا در خواهد آمد.

علی محمدی با بیان اینکه در استان بیشترین سرانه آب را در بخش کشاورزی است گفت: ٩٠ درصد آب سطحی و زیرسطحی استان در بخش کشاورزی مصرف می شود که باید با الگوی کشت و مکانیزه شدن آبیاری، بهره وری آب را بهبود بخشد. 6 درصد دیگر برای بخش صنعت و 4 درصد باقی مانده هم برای مصارف شرب است.

محمدی با بیان اینکه سطح استان به کارگاه سدسازی مبدل شده، تصریح کرد: با توجه به اینکه بخش عمده آورد آب باران های زمستانی طی سنوات گذشته به دریا می ریخت، مدیریت آنها در قالب سد اقدام بزرگی است که با تکمیل و بهره برداری پروژه ها، تاثیراتش را در زمینه کشاورزی و پیشگیری از سیلاب ها نمایان می کند.

گلایه از صنعت نفت و گاز در استان به دلیل عمل نکردن به وعده ها در زمینه مسئولیت های اجتماعی

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای بوشهر در گلایه ای سفره دلش را هم باز کرد و اظهار داشت: هر چند زیاد اهل شکوه و گلایه نیستم اما بزارید این را بگوییم که متاسفانه  مجموعه صنعت نفت و گاز مستقر در استان به تعهدی که در قبال مسئولیت اجتماعی خود در حوزه کمک به زیر ساخت آب و انرژی دادند عمل نکردند و به همین خاطر پیشرفت ها به کندی صورت می گیرد.

وی در ادامه به مصوبات سفر رئیس دولت سیزدهم شهید آیت الله رئیسی اشاره کرد و گفت: در دومین سفر استانی رئیس جمهور شهید به بوشهر، برای تکمیل سدهای استان، مجموعه های تابعه وزارت نفت 800 میلیارد تومان متعهد شدند، اما بخش عمده آن زمین ماند.

وی با اشاره به اینکه بخشی از پروژه های سدسازی استان برای تامین آب شرب نفتی هاست، افزود: آنها متعهد شدند در مقابل برای سدهای دهرود دشتستان، باهوش تنگستان، تکمیل اخند عسلویه و خط انتقال سد باغان  اعتباراتی را تامین کنند، اما در موقع عمل همکاری لازم در اختصاص اعتبار لازم را انجام نداده اند که این موضوع باعث گلایه مندی مجموعه ما است.

 

 

 

 

 

انتهای پیام/

نظرات

هیچ نظری در مورد این خبر تاکنون ثبت نشده است.