- 7500 بسته معیشتی در آستانه عید فطر به نیازمندان بوشهری اهدا شد
- اتمام فصل صید ماهی مرکب در آبهای استان بوشهر
- پرداخت هزینههای زوجهای نابارور در استان بوشهر
- خلیج فارس دنیایی از نعمتها/ ظرفیتهایی که باید استفاده شوند
- اعلام روشهای الکترونیکی پرداخت فطریه و زکات در بوشهر
- مدیر کل جهادی که روی تخت بیمارستان هم دست از کار مردم نمی کشد
- خبرنگار بوشهری که از جایزه میلیاردی گذشت!
- با مشارکت در طرح افطاری ساده و تامین سبد معیشتی نیازمندان ماه مهربانی را کامل کنیم
- خدمات پتروشیمی های منطقه پارس قابل ستایش است
- استاندارد از مهمترین عوامل رشد اقتصادی هر کشور است
- برگزاری جشن نیکوکاری با شعار "عیدی برای همه"
- همه پای کار باشند؛ استمرار آزادسازی حریم دریا در بوشهر
- وعده هایی که محقق نشد؛ قطب صادرات نفت محروم از امکانات درمانی
- «تهلنجی» ساماندهی میشود/ لزوم توجه به معیشت ساحل نشینان
- تاکید استاندار بوشهر برای تکمیل پوش بیمه ای سلامت در استان
- ۱۴ سال انتظار برای رسیدن قطار/ تهاتر به راهآهن بوشهر سرعت میدهد
- وابستگیها کاهش یابد؛ ۸۰ درصد آب استان بوشهر وارداتی است/ عبور از مسیر ۸۰۰ کیلومتری
- تبعیض و بیعدالتی در پتروشیمیها/ نیروهای کار معترض هستند
- تغذیه دستی بلایِ جانِ «شالوها»/ مرغان مهاجر و نقدی بر رسم مهماننوازی بوشهریها
- خارگ نیازمند توجه ویژه است/ ارائه خدمات رایگان به بیماران
- قطب انرژی کشور نباید مشکل برق داشته باشد/ لزوم تقویت زیرساختها
- توسعه صنایع دریایی در استان بوشهر/ ۷۵۰ میلیون دلار تصویب شد
- کنترل قیمت کالاها از مهم ترین برنامه های این سازمان است / 239 فقره جواز تأسیس و 42 پروانه بهر برداری برای واحدهای صنعتی و تولیدی صادرشد
- نباید توقع حل مشکلات از مسئولان دولتی داشت| هر مشکلی میتواند زمینه ساز شروع یک کسب و کار باشد
- پایان سراب ۱۰ ساله معلمان در دولت سیزدهم/ تعیین تکلیف طرح "رتبهبندی" با تقسیمبندی معلمان بر ۵ رتبه
- نسخه نویسی الکترونیک در استان 100 درصدی شد/ از اول دی ماه نسخ کاغذی پذیرفته نمیشود
- تولید و اشتغال محور بودجه سال آینده است/ اعتبارات عمرانی استان افزایش مییابد/ 10 درصد رشد اقتصادی برای استان پیش بینی میشود
- کاهش یک درصد هدررفت آب در استان بوشهر ۲۵۰ میلیارد ریال هزینه دارد
- ساخت ۲۵۰۰ واحد مسکونی جهش تولید مسکن در استان بوشهر آغاز شد
- هفتمین کنگره علامه بلادی بوشهری(ره) فردا برگزار میشود
- آب و راه مشکل مشترک شهر و روستاهای ارم/ اینجا ویژهتر دیده شود
- توقف خرما در ایستگاه فروش/ مصرف داخلی و صادرات تقویت شود
- کتاب "تا انتهای همان کوچه" در بوشهر رونمایی شد
- آزمون استخدامی پتروشیمی جم برگزار شد
- بیتوجهی به بومیها در پارس جنوبی/ سهم مدیریت بوشهریها کاهش یافت
- ماجرای انتقال جسد دامدار/ روایت متفاوت هلال احمر و مسئولان محلی
- بوشهر از استانهای کمطلاق در کشور است/ کاهش ازدواج در استان
- احمد لطفی فرماندار جدید شهرستان تنگستان شد
- جایگاههای سوخت گاز استان بوشهر زیر ذره بین استاندارد قرار گرفت
- ساحل نشینان استان بوشهر چشم انتظار تحقق وعدههای رئیس جمهور
- ۸۰ درصد نسخه نویسی در بوشهر الکترونیکی است /۴۹۰ هزار بوشهری بیمه سلامت دارند
- استاندارد، يك نهاد راهبردي است
- تور یک روزه خبرنگاران با اداره استاندارد بوشهر / استان بوشهر قطب آزمایشگاه استاندار کشور است
- مردم بوشهر از ثروت استان بی بهره ماندند/عقب ماندگی ها جبران شود
- روستاهای استان بوشهر و چالش کمآبی/ ظرفیت دریا بهتر استفاده شود
- تاسیسات سیلندر پرکنی استان، زیر ذره بین استاندارد
- صیادان نگران دریا هستند/ سینیهای میگوفروشان پر از صید غیرمجاز
- سیر صعودی مبتلایان کرونا در بوشهر/ افزایش ۳.۶ برابری اسکن ریه
- برنامه ویژه امربه معروف و نهی از منکر برای دهه نخست ماه محرم در استان بوشهر تدوین شد
- جایزه ویژ عروس وداماد برای بهترین دسمال بازی لری + عکس
- کووید پا پس نمیکشد/ کرونا در بوشهر میتازد
- گرمای ۵۰ درجه در استان بوشهر/ مصرف آب و برق مدیریت شود
- شیوه مشارکت هم استانی ها در طرح "نذری عید قربان" اعلام شد
- زندگی در کنار مرداب!/ محلات جنوبی بوشهر محروم از حداقلها
- مصائب بزرگترین روستای استان بوشهر
- گرما در استان بوشهر اوج گرفت/ افزایش ۲۰ درصدی مصرف برق
- ۴۹۰ هزار نفر از جمعیت بوشهر تحت پوشش بیمه سلامت
- کرونای هندیها در بوشهر/ ادعای میراث فرهنگی و اظهارات علوم پزشکی
- «خلیج فارس» نامی بزرگ و ماندگار به بلندای تاریخ
- خسارتدیدگان زلزله در انتظار همت مسئولان/ لزوم تسریع در بازسازی
پایان سراب ۱۰ ساله معلمان در دولت سیزدهم/ تعیین تکلیف طرح "رتبهبندی" با تقسیمبندی معلمان بر ۵ رتبه

طرح نظام رتبهبندی معلمان فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سر گذاشت تا اینکه لایحه نظام رتبهبندی معلمان در مجلس دوازدهم، ۱۸۱ رأی موافق، ۶ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع به تصویب رسید.
به گزارش سایت خبری" جنوب24" داستان پرغصه رتبهبندی به سال 90 برمیگردد. سالی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را تصویب کرد؛ سند تحولی که فصل هفتمش به ارتقای جایگاه معلمی پرداخته بود. نخستینبار این طرح در سال 92 به مجلس رفت؛ طرحی که بعد از یکسال 4 رتبه به خود دید؛ مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم. طبق آن قرار بر این شد معلم با هر سابقهای که دارد متناظر با همردیف خودش در دانشگاه، حداقل 80 درصد حقوق را دریافت کند.
طرح نظام رتبهبندی معلمان فراز و نشیبهای بسیاری را پشت سر گذاشت تا خودش را بار دیگر در مجلس یازدهم به صحن برساند. طرح رتبهبندی هرساله ماجراها و حاشیههایی به خود دید، اما دریغ از تصویب و اجرایی شدن. طرحی که هر بار به بهانه کمبود اعتبار و بودجه اجرایی در مجلس تصویب نشد و در حسرت اجرایی شدن ماند.
فاز اول این طرح به سه سال قبل برمیگردد. سال 98 در فصل بودجهبندی بود که وزیر آموزش و پرورش وقت از گنجاندن اعتبار رتبهبندی خبر داد. او گفته بود بعد از فراز و نشیب بسیار و با وجود سختیهای بودجه برای سال 98، اعتبار رتبهبندی در لایحه گنجانده شد. خبری خوش برای معلمانی که مدتها بود در انتظار اجرایی شدن این طرح مانده بودند، اما نمایندگان مجلس دوازدهم در جریان بررسی لایحه نظام رتبه بندی معلمان با ماده 6 این لایحه با 181 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 232 نماینده حاضر در مجلس موافقت کردند.
براساس این ماده میزان افزایش حقوق معلمان براساس نظام رتبهبندی مشخص شد و طبق این مصوبه برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم ده درصد، مربی معلم پانزده درصد، علاوه بر افزایش رتبه قبلی، استادیار معلم دوازده درصد، علاوه بر افزایش رتبههای قبلی، دانشیار معلم ده درصد علاوه بر افزایش رتبههای قبلی و استاد معلم پنج درصد علاوه بر افزایش رتبههای قبلی، به مجموع حقوق، مزایا و فوق العادههای مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان، افزوده میشود.
همچنین چنانچه حقوق و فوق العادههای هریک از معلمان از هشتاد درصد مجموع حقوق و فوقالعادههای هیات علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران، کمتر باشد، مابه التفاوت تا سقف مذکور تحت عنوان «تفاوت تطبیق» در احکام کارگزینی آنان درج خواهد شد.
علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش مجلس ایران در خصوص این رتبه بندی توضیح داد: در لایحه دولت آمده بود که معلمان برای ورود به رتبهبندی باید دو سال توقف داشته باشند، اما کمیسیون اعلام کرد از ابتدای خدمت وارد رتبهبندی میشوند و فاصله هر رتبه را از 6 سال به 5 سال کاهش دادیم؛ همچنین برای رتبههای 1 تا 5 اسامی «آموزشیار» تا «استاد معلم» را انتخاب کردیم.
به گفته وی طبق لایحه رتبهبندی و با تغییرات اعمال شده، هر معلم کمتر از 80 درصد مربی پایه یک دانشگاه تهران دریافت نخواهد کرد. هماکنون مربی پایه یک دانشگاه تهران 10 میلیون و 100 هزار تومان دریافت میکند، بنابراین هیچ معلمی کمتر از 8 میلیون و 80 هزار تومان دریافت نخواهد کرد.
تقسیمبندی معلمان بر پنج رتبه
محمدمهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه بعد از 10 سال که معلمان در انتظار تصویب طرح "رتبهبندی معلمان" بودند این طرح به تصویب نهایی رسید، اظهار داشت: یکی از محورهای مهم این طرح تقسیمبندی معلمان بر پنج رتبه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشجویار معلم و استاد معلم بود و به نوعی مشابه رتبههای دانشگاهی برای معلمان نیز در نظر گرفته شد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس محور مهم دیگر این طرح را تغییرات حقوق معلمان بر اساس رتبهبندی آنها عنوان کرد و گفت: تغییرات حقوق معلمان بر اساس رتبهبندی آنها به حقوق معلمان افزوده میشود.موضوع مهم دیگری که به تصویب رسید این بود که حقوق معلمان در هیچ شرایطی حتی معلمان تازه استخدام شده نباید کمتر از 80 درصد مجموع حقوق و فوقالعادههای هیئت علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران باشد، که کار بزرگی بود.
وی با بیان اینکه تصویب طرح رتبهبندی معلمان کار بزرگی بود و امیدواریم که خیرات و برکت آن در جامعه فرهنگیان باشد گفت: توجه به منزلت اجتماعی معلمان برای ما بسیار مهم بود که در این طرح به صراحت قید شده است.
عضو کمیسیون آموزش مجلس با ابراز امیدواری از اینکه دستگاههای مربوطه به ویژه صدا و سیما و رسانهها به منزلت اجتماعی و کرامت فرهنگیان از نظر تبلیغی کار کنند افزود: وزارت آموزش و پرورش نیز تسهیلات و امکانات رفاهی فرهنگیان را به گونهای برنامهریزی کند که معلمان احساس کنند جایگاه ویژهای در کشور دارند.
جزئیات حقوق و مزایای معلمان با اجرای لایحه رتبهبندی
عباس مقتدایی عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به لایحه رتبهبندی معلمان و تصویب آن در مجلس اظهار داشت: طرح رتبهبندی معلمان، اکنون به صورت لایحه رتبهبندی معلمان که از سوی دولت ارائه شده و این رفت و برگشتهایی که بین دولت و مجلس انجام شده در همین راستا بوده و همه تلاش میکنند تا حد بالاتری از منافع را برای فرهنگیان ایجاد کنند.
وی از تلاش عدهای برای تاثیرگذاری در تصمیم دولت گفت و افزود: متاسفانه برخی افراد با ارائه عدد و رقم سعی دارند دولت را از این موضوع بترسانند تا این لایحه اجرا نشود اما مجلس با رای بسیار بالایی این لایحه را پذیرفته و کاملا دراین باره محکم است.
عضو فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت لایحه رتبهبندی معلمان تصریح کرد: جلسات بررسی این لایحه به صورت مرتب در کمیسیون آموزش مجلس برگزار شده و تصویب این لایحه از ابتدا مد نظر مجلس بود.
وی با بیان اینکه چانهزنیهای دولت و مجلس هم همچنان در حال انجام است افزود: نگرانی ما این بود که با برخی اظهار نظرها، کل لایحه تحت تاثیر قرار بگیرد و طی روزهای گذشته مهمترین چیز برای ما این بود که این لایحه تصویب شود و در بودجه سال 1401 نیز پیشبینیهای لازم درباره این لایحه را انجام خواهیم داد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی درباره جزئیات این بودجه خاطرنشان کرد: 25 هزار میلیارد تومان در بودجه 1401 برای رتبهبندی معلمان در نظر گرفته شده و امید میرود که نقش مثبتی در راستای بهبود وضعیت معلمان داشته باشد.
تخصیص 125 هزار میلیارد ریال برای اجرای لایحه رتبهبندی
علی نیکزاد نایب رئیس مجلس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: با تصویب مجلس 125 هزار میلیارد ریال منابع برای اجرای لایحه رتبهبندی معلمان اختصاص مییابد که در طول 6 ماه آینده اجرایی شدن این لایحه با مصوبه مجلس در نظر گرفته شده که امیدواریم مورد توجه واقع شود.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در سال آینده باید برای اجرای لایحه رتبهبندی معلمان 25 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر بگیرد که در راستای تامین منابع برای اجرایی شدن این لایحه تمهیدات لازم به عمل آمده و امید میرود با تلاشهای به انجام رسیده شاهد تحقق اهداف مورد نظر در این زمینه جامه عمل بپوشانیم.
ترمیم حقوق معلمان با اجرای دقیق قانون رتبهبندی
محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به تصویب قانون رتبهبندی معلمان در مجلس شورای اسلامی٬ اظهار داشت: در مجلس تلاش شد تا به این درک برسیم که وقتی می خواهیم نظام شایستگی را در سازمان مهم تعلیم و تربیت ایجاد کنیم 50 سال آینده را باید ببینیم.
وی با اشاره به اینکه مجلس تلاش کرد تا مشکلات شکلی این قانون از قبلی اصل رتبهبندیها تا حد زیادی رفع شود٬ افزود: تلاش ما تصویب کامل این قانون بعد از 10 سال بود که البته با توجه به مقدورات دولت و مشکلات بودجه کشور٬ لایحه فعلی به تصویب رسید. نباید براساس یک پیشبینی غلط بین رتبهها عددگذاری کنیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید هدف نهایی این قانون٬ ارتقای سطح آموزش کشور باشد٬ گفت: گذاشتن درصد بین رتبههای کسب شده حذف انگیزش و بیعدالتی آموزشی است که با روح قانون رتبهبندی مغایر است و تلاش شد تا این بند حذف شود که با همت نمایندگان این تبصره حذف شد. در سند تحول بنیادین انگیزش رقابتی بین معلمان آمده است.
وی تصریح کرد: امیدواریم بعد از 10 سال نظام رتبهبندی معلمان براساس یک نظام شایستگی اتفاق بیفتد. علاقه مجلس این بود که در وضعیت دریافتی معلمان تغییرات محسوسی ایجاد شود که البته با قانون فعلی٬ حقوق معلمان تا حدی ترمیم خواهد شد.
اعتبار طرح رتبهبندی معلمان تامین شد
فرهاد بشیری عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در پاکدشت، با اشاره به طرح مصوب مجلس با موضوع رتبهبندی حمایتی از فرهنگیان اظهار داشت: طرح رتبه بندی معلمان پس از 10سال با هدف پویایی و تحرک بیشتر آموزش و پرورش کشور، مصوب و به شورای نگهبان ارسال شد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مجلس گفت: این مصوبه مجلس در واقع تغییر در نگاه جامعه به شأن و جایگاه معلمان و به نوعی بسته حمایتی مالی است که در راستای پویایی و افزایش تحرکات فرهنگی جامعه صورت گرفت.
بشیری به منبع تامین کننده این بودجه اشاره کرد و ابراز داشت: این طرح از منابع دولتی و با حمایت سازمان برنامه و بودجه تأمین مالی میشود و در سال جاری 12 میلیارد و 500 میلیون تومان و در سال 1401 به میزان 25 میلیارد تومان بودجه برای این طرح در نظر گرفته شد.
نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: طرح رتبه بندی معلمان، طرح بسیار خوبی است اما معایب هر طرحی میتواند پس از گذران یک فاصله یک ساله مشخص شود که طبق قانون پس از گذشت یکسال میتوان آن را مورد بازبینی دستگاههای مرتبط و حتی نمایندگان قرار بگیرد و معایب آن در مجلس شورای اسلامی اصلاح شود.
دولت دوازدهم حاضر به ارسال لایحه رتبهبندی معلمان به مجلس نبود
حجتالاسلام احمدحسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درهمداندرباره مسئله طرح رتبهبندی معلمان در مجلس اظهار داشت: این طرح از سال گذشته با اصرار مجلس از دولت گذشته تحویل گرفته شد چرا که دولت دوازدهم حاضر نبود این لایحه را به مجلس بیاورد.دولت گذشته پس از اصرار بسیار مجلس این لایحه را با بودجه 5 هزار و 200 میلیارد تومان برای 700 هزار معلم به مجلس فرستاد آن هم در حالیکه این رقم با تعداد افراد فعال در این عرصه تناسب نداشت.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس گفت: اینها موضوعاتی است که بسیاری از فرهنگیان از آن خبر نداشتند در حالی که مجلس برای حمایت از این بخش و به نفع فرهنگیان کلیات این طرح را تصویب کرد تا با تغییر دولت لایحه باردیگر از مجلس به دولت برنگردد وکار طول نکشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر با شرایط فعلی و با توجه به وضعیت اقتصادی دولت این لایحه با 12 هزار و 500 میلیارد تومان در چهار رتبه تصویب شده و زمان اجرای آن 31 شهریور ماه امسال در نظر گرفته شده است تا معلمانی که در طول این مدت بازنشسته می شوند نیز شامل این طرح شوند.
منبع: خبرگزاری تسنیم
انتهای پیام
- مدیر کل جهادی که روی تخت بیمارستان هم دست از کار مردم نمی کشد
- با مشارکت در طرح افطاری ساده و تامین سبد معیشتی نیازمندان ماه مهربانی را کامل کنیم
- برگزاری جشن نیکوکاری با شعار "عیدی برای همه"
- ساختمان اداری کمیته امداد چغادک افتتاح شد
- وعده هایی که محقق نشد؛ قطب صادرات نفت محروم از امکانات درمانی
- «تهلنجی» ساماندهی میشود/ لزوم توجه به معیشت ساحل نشینان
- مشاور امور جوانان کمیته امداد بوشهر منصوب شد
- ۱۴ سال انتظار برای رسیدن قطار/ تهاتر به راهآهن بوشهر سرعت میدهد
- وابستگیها کاهش یابد؛ ۸۰ درصد آب استان بوشهر وارداتی است/ عبور از مسیر ۸۰۰ کیلومتری
- تبعیض و بیعدالتی در پتروشیمیها/ نیروهای کار معترض هستند
- تغذیه دستی بلایِ جانِ «شالوها»/ مرغان مهاجر و نقدی بر رسم مهماننوازی بوشهریها
- خارگ نیازمند توجه ویژه است/ ارائه خدمات رایگان به بیماران
- قطب انرژی کشور نباید مشکل برق داشته باشد/ لزوم تقویت زیرساختها
- توسعه صنایع دریایی در استان بوشهر/ ۷۵۰ میلیون دلار تصویب شد
- افتتاح نمایشگاه تولیدات مددجویی در بوشهر
- ساخت ۲۵۰۰ واحد مسکونی جهش تولید مسکن در استان بوشهر آغاز شد
- هفتمین کنگره علامه بلادی بوشهری(ره) فردا برگزار میشود
- آب و راه مشکل مشترک شهر و روستاهای ارم/ اینجا ویژهتر دیده شود
- توقف خرما در ایستگاه فروش/ مصرف داخلی و صادرات تقویت شود
- ملاقات مردمی مدیر کل کمیته امداد بوشهر سه شنبه هر هفته برگزار می شود
- بیتوجهی به بومیها در پارس جنوبی/ سهم مدیریت بوشهریها کاهش یافت
- ساحل نشینان استان بوشهر چشم انتظار تحقق وعدههای رئیس جمهور
- ۸۰ درصد نسخه نویسی در بوشهر الکترونیکی است /۴۹۰ هزار بوشهری بیمه سلامت دارند
- استاندارد، يك نهاد راهبردي است
- تور یک روزه خبرنگاران با اداره استاندارد بوشهر / استان بوشهر قطب آزمایشگاه استاندار کشور است
- تاسیسات سیلندر پرکنی استان، زیر ذره بین استاندارد
- پیام تبریک اعضای شورای شهر سعد آباد بمناسبت انتصاب استاندار جدید بوشهر
- همه مطالبات مراکز درمانی استان بوشهر از بیمه سلامت پرداخت شد
- رطبها راهی به سردخانه پیدا نکردند/ تفاوت نرخنامه با انتظارها
- صیادان نگران دریا هستند/ سینیهای میگوفروشان پر از صید غیرمجاز
ثبت نظر
نظرات